Cezasını Kızılay'a çalışarak ödeyecek

Muş Kızılay Şube Başkanlığı ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından imzalanan protokol gereği Bilal Bahçivan isimli hükümlü cezasının geri kalanını Kızılay'da çalışarak ödeyecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 22:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş E-Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlüyken dilekçe vererek Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanmak istediğini belirten Bilal Bahçıvan, Kızılay Muş Şube Başkanlığı'nda cezasının geriye kalanını çekecek. Konu ile ilgili olarak makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kızılay Şube Başkanı Cengiz Koç, Kızılay'da çalışmanın bu ve buna benzer kişilerin topluma kazandırılması için yararlı olduğuna inandığını dile getirdi. Koç, ?Bu kişiler, şartlı tahliyelerine kadar olan sürenin bir kısmını mesai günlerinde her gün dört saat olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında ücretsiz olarak çalıştırılmaktadırlar. Böylece hem tecrit edilmenin olumsuz etkilerinden bir nebzede olsa uzaklaşmaktadırlar. Ayrıca işlemiş oldukları suç nedeni ile topluma ve devlete verdiği zararı telafi etmektedirler. Bu kapsamda Kızılay Şube Başkanlığımız ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından imzalanan protokol gereği Bilal Bahçivan isimli hükümle arkadaşımız cezasının bir kısmını bizimle çalışarak ödeyecektir. Burada çalışırken de Kızılay'ın görevlerinden faydalanacak, çeşitli hizmetlerin nasıl yapıldığını öğrenecektir? dedi.

Bilal Bahçivan ise, cezasının geriye kalanını Kızılay'da çalışarak ödeyeceğinden ötürü memnun olduğunu belirterek, burada hem çalışıp hem de topluma faydalı olacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber